1. Pileće bijelo meso narezati na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Piletinu začiniti po želji i popeći je na vrućem ulju da porumeni. Potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa popeći slaninu i šampinjone.
4. Posebno umutiti vrhnje za kuhanje s kiselim vrhnjem i dodati začine po želji.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati piletinu, slaninu i šampinjone, dodati krupno izlomljene mlince pa preliti mješavinom od vrhnja i polako promiješati.
6. Pileću kocku za juhu prokuhati u litri vode.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju prebaciti smjesu od piletine. Doliti malo juhe tek toliko da prekrije, odozgora izmrviti sir i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne porumeni.