3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 4 bjelanjka u čvrst snijeg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 150 g šećera.
2. Potom dodati jednu žlicu mrvica i 150 g mljevenih oraha pa polako promiješati.
3. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Zagrijati u pećnici na 200 ˚C a potom smanjiti temperaturu na 100 ˚C i sušiti biskvit 90 min.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore biskvita, ali u jednu umjesto mljevenih oraha staviti mljevene lješnjake, a u drugu kokos.
Krema:
1. Umutiti žumanjke i jaja sa šećerom pa uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. Pred kraj dodati razlomljenu čokoladu i miješajući je otopiti.
3. Posebno skuhati puding od čokolade pomiješan s brašnom u 5 dl mlijeka i ostaviti da se ohladi.
4. Pomiješati ohlađenu smjesu od žumanjaka s pudingom od čokolade pa dodati u omekšali maslac i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu otopiti s maslacom i preliti preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept