Priprema:
1. Filete soma narezati na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po želji.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i peći na vrućem ulju da porumene.
3. Posebno pripremiti bešamel. U manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. U ohlađeni umak umiješati jaje.
4. Krumpir oguliti, a zatim ga cijelog skuhati u slanoj vodi da napola omekša. Ocijediti ga, pa ostaviti da se ohladi i narezati na kolute.
5. Luk narezati na rebarca, te ga popržiti na vrućem ulju da porumeni.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red koluta krumpira. Posuti ga sa malo luka i češnjaka, prekriti komadima soma i rasporediti malo sira. Zatim preliti s malo bešamela.
Postupak ponoviti još jednom, pa završiti krumpirom. Složenac preliti bešamelom i posuti sirom.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 oC oko 40 min. dok ne porumeni.