Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovicu brašna, dodati malo soli po želji, namjensku krupicu, nadošao kvasac i ulje, te promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Posebno pripremiti nadjev: luk i pečenu papriku nasjeckati na kockice. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati papriku i začine po želji, te kratko popržiti. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. Nadošlo tijesto nauljenim rukama istanjiti u podmazanom plehu. Preko njega rasporediti nadjev od paprike, a zatim kolute kulena.
5. Odozgo rasporediti kolute mozzarelle i posipati bosiljkom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept