Njega kože: Četiri blagodati nara

by | 4 veljače, 2014

Nar spada u voće koje bismo mogli proglasiti eliksirom mladosti, jer sadrži sastojke koji nam pomažu u održavanju što dužeg mladenačkog izgleda kože!

1. Hidratizira suhu kožu
Kada se usporedi sa zelenim čajem, sok od nara daleko je bolji za našu suhu kožu koju hidratizira i obnavlja dubinski. Nar ima dosta vitamina C koji, kako je jedno istraživanje otkrilo, znatno utječe na hrapavost kože ako se redovito konzumira prirodnim putem. Možete ga koristiti u obliku ulja.

2. Smiruje upalu akni
Bubuljica nastaje kada bakterija zarazi žljezde na koži. Kada se to dogodi, tijelo šalje bijele krvne stanice da pobijede bakterije, no one se miješaju s bakterijama, koje su se nastanile u bubuljicama, što također može izazvati upalu, odnosno da izgledamo natečeno, crveno. Nar, kao jak antioksidant može umanjiti upalu.

3. Štiti kožu od štetnih UV zraka i zagađenja
Kada se izlažemo suncu i zagađenom zraku, uništavamo stanice kože i tako riskiramo dobivanje bora, staračkih pjega, opekotina od sunca, pa i rak kože. Antioksidant koji se nalazi u naru pomaže u zaštiti upravo tih stanica od oksidativnog stresa. Istraživanja su pokazala da nar, također, igra vitalnu ulogu u obnovi DNK-a.

4. Stimulira kolagen
Naša koža prirodno počnje gubiti na čvrstini i elastičnosti kada starimo. Nar je prepun elagove kiseline, antioksidanta koji je pokazao obećavajuće rezultate u sprječavanju da se kolagen slomi. Kolagen utječe na elastičnost i mekoću kože, i kada ne radi kako treba, koža postaje suha, tvrda, umorna. Kada stimulira kolagen nastaju stanice vezivnog tkiva koje se zovu fibroblasti.

Izvor: elle.rs

Tagovi: