Torta s datuljama i orasima

by | 4 veljače, 2014

Sastojci:

Za biskvit:

  • 300 g nasjeckanih datulja
  • 300 g nasjeckanih oraha
  • 15 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 1 vaniln šećer
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 15 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 3 žlice gustina
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • 2 šlaga

Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 5 žlica šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati 100 g nasjeckanih datulja, 100 g nasjeckanih oraha, 1/3 praška za pecivo i 1/3 vaniln šećera i polako promiješati. U okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje na 180 *C ispeći biskvit. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 biskvita.

Krema:
1. Na pari mutiti 15 žumanjaka s 10 žlica šećera.
2. Zatim dodati gustin i čokoladu, pa miješati dok se čokolada ne otopi.
3. U ohlađenu kremu dodati 250 g margarina i izmiksati.

Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu. Šlag umutiti prema uputstvu s vrećice i njime premazati tortu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept