Punjene palačinke od heljde

by | 9 veljače, 2014

Sastojci:
Za tijesto:

  • 2 jaja
  • 100 g heljdinog brašna
  • bijelog brašna po potrebi
  • 3 dl mineralne gazirane vode
  • 1/2 žličice šećera
  • ulje
  • sol

Ostali sastojci:

  • 150 g šunke
  • 150 g sira u listovima
  • 3 jaja
  • brašno
  • 200 g krušnih mrvica
  • ulje

Priprema:
1. Umutiti jaja sa 2 žlice ulja, gaziranom vodom, šećerom i prstohvatom soli.
2. Nakon toga dosuti heljdino brašno pa umutiti žicom. Postepeno dodavati bijelo brašno po potrebi da bi se dobila smjesa gustoće jogurta.
3. U tavi na malo vrućeg ulja ispeći tanke palačinke.
4. Na svaku palačinku staviti list šunke i sira. Bočne stranice tijesta preklopiti 2 cm prema sredini, a zatim vodoravno zarolati.
5. Punjene palačinke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept