Prehrana za zrele godine: Namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Jedenje čaše jogurta dnevno može pomoći da spriječite dijabetes, navode istraživači.
Redovno konzumiranje jogurta svaki dan smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za više od četvrtine, prema nalazima nove studije.
Slične zdravstvene beneficije dolaze iz drugih nemasnih fermentiranih proizvoda.
Znanstvenici sa Sveučilišta Cambridge nastojali su otkriti određuju li navike u prehrani unaprijed možemo li utjecati na rizik od dijabetesa.
U većini slučajeva, dijabetes tipa 2 povezan je s čimbenicima načina života, kao što su prekomjerna tjelesna težina, sjedilački način života ili nezdrava prehrana.
To se događa kada tijelo postepeno gubi sposobnost da obradi razinu šećera u krvi, što dovodi do visoke razine, koja može oštetiti organe tijela te značiti godine lošeg zdravlja.
I prethodne studije sugerirale su da mliječni proizvodi mogu imati zaštitni efekt za rizik od dijabetesa.
Nalazi se pojavljuju u najnovijem izdanju časopisa Diabetologia, u izdanju Europskog udruženja za dijabetes.
Izvor: cafe.ba
Foto: redorbit.com