Juha s blitvom

by | 11 veljače, 2014

Sastojci:

  • 1 vezica blitve
  • 1 glavica luka
  • 1 manja tikvica
  • 1 krumpir
  • 2 žlice maslaca
  • ribana korica limuna
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk, tikvicu i krumpir narezati na kockice.
2. Listove blitve skuhati i narezati na trake.
3. U posudi otopiti maslac, a zatim dodati luk i kratko propirjati.
4. Zatim dodati tikvicu i krumpir, pa nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok povrće napola ne omekša.
5. Zatim dodati blitvu, uliti 1,5 l vode i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Kuhano povrće procijediti i s malo tekućine od kuhanja izmiksati.
7. Ponovo pomiješati s juhom od kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, začine po želji i naribanu koricu limuna, te kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept