Složenac od mesa i krumpira

by | 11 veljače, 2014

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 150 g krem sira
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 8 listova zelene salate
  • 2 rajčice
  • 1 veća glavica luka
  • 1 mladi luk
  • 4 crne masline
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Za pljeskavice od krumpira:

  • 2 jaja
  • 400 g krumpira
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g sira
  • 2 dl ulja
  • sol

Priprema:
1. Svinjski file narezati na medaljone, istanjiti batom za meso i začiniti po želji.
2. Propirjati na vrućem ulju, a zatim izvaditi iz masnoće.
3. Rajčicu i luk narezati na deblje kolute, mladi luk na štapiće.
4. Posebno pomiješati krem sir, pire od rajčice i začine po želji, pa dobro izmiješati.
5. Na 4 prazne pljeskavice od krumpira staviti po jedan list zelene salate. Premazati pripremljenom kremom od sira, staviti kolut rajčice i prekriti medaljonom od mesa. Zatim nanijeti kolut luka, nekoliko štapića mladog luka i preklopiti pljeskavicom od krumpira sa sirom.
6. Po sredini probosti čačkalicom i na vrh zabosti maslinu.

Pljeskavice od krumpira:
1. Krumpir oljuštiti, narezati na kocke i skuhati u slanoj vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Dodati jaja, prašak za pecivo i malo soli po želji, pa dobro izmiješati i oblikovati 8 pljeskavica. Pirjati ih na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Na 4 pljeskavice od krumpira staviti malo ribanog sira. Pećnicu zagrijati na 150 ºC, te pljeskavice nakratko ugrijati kako bi se sir otopio.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept