3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Biskvit:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer, pa dodati žumanjke, otopljenu čokoladu, kakao, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i slatko vrhnje.
2. Posebno umutiti snijeg od bjelanjaka, te pomiješati s ostalim sastojcima i polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega 1/3 smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dva biskvita.
Krema:
Pomiješati nuttelu i mascarpone sir, pa izmiksati. Dodati lješnjake i mljevene napolitanke, te promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom i naslagati jednu na drugu.
2. Nadjevenu tortu premazati nuttelom, a bočne stranice ukrasiti šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept