Škarpina u vinu

by | 13 veljače, 2014

Sastojci:

  • 4 škarpine srednje veličine
  • 1,2 kg bijelog krumpira
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 dl vode, ulje
  • 1 žlica brašna
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • prstohvat usitnjenog ružmarina
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • mješavina začina

Priprema:
1. Škarpine očistiti i začiniti po želji.
2. Krumpir oguliti i narezati na ploške.
3. Češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
4. U dubljoj posudi pomiješati bijelo vino, maslinovo ulje, vodu, češnjak, brašno, peršin, ružmarin i začine po želji pa dobro izmiješati.
5. Zemljanu posudu nauljiti pa u nju rasporediti ploške krumpira. Odozgora utisnuti škarpinu te sve preliti pripremljenom marinadom.
6. Pokriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 min. Nakon toga ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok riba i krumpir ne porumene a višak tekućine ne ispari.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept