Podvarak s pireom i kobasicama

by | 19 veljače, 2014

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca
  • 2 srednje glavice luka
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 lovorova lista
  • 800 g bijelog krumpira
  • 1 jaje
  • 1 dl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 4 roštilj kobasice
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk očistiti i narezati na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propirjati luk, a zatim dodati mesnatu slaninu, te i nju kratko propirjati.
3. Zatim dodati oprani kupus ribanac, začine po želji i lovorov list. Doliti malo ulja i pirjati ga uz neprestano miješanje dok ne požuti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok kupus ne omekša, a suvišna tekućina ne uvrije.
4. Krumpir oguliti i narezati na kolute, a zatim ga skuhati u slanoj vodi. Ispasirati ga, dodati jaje, mlijeko, maslac i začine po želji, pa dobro izmiješati.
5. Kobasice smotati u krug i probosti čačkalicom, te ih propirjati s obje strane na malo ulja da blago porumene.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti podvarak, preko njega pomoću slastičarske vrećice nanijeti pire krumpir i odozgo utisnuti kobasice.
7. Pripremljeno jelo kratko zapeći u vrućoj pećnici.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept