Fina čokoladna torta

by | 19 veljače, 2014


Sastojci:

Za biskvit:

  • 500 g čokolade za kuhanje
  • 125 g maslaca
  • 9 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 žlice likera od višanja
  • 2 vaniln šećera

Za ukrašavanje:

  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca

Priprema:
1. Čokoladu izlomiti, pa pomiješati s maslacem i otopiti na pari.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te s jednom žlicom šećera u prahu umutiti u čvrst šaum.
3. Posebno umutiti žumanjke s vaniln šećerom, preostalim šećerom i likerom od višnje. Dodati ohlađenu smjesu od čokolade i maslaca, te dobro izmiješati. Na kraju dodati šaum od bjelanjaka i promiješati kuhačom.
4. Od dobivene smjese izdvojiti malo više od 1/3 i ostaviti u hladnjaku da se stegne za kremu. Preostalu smjesu iskoristiti za biskvit.
5. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega polovicu ostavljene smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit.
6. Tortu nadjevati na sljedeći način: biskvit, 1/2 kreme, biskvit, 1/2 kreme.
7. Posebno pripremiti ukrašavanje: rastopiti 100 g čokolade s maslacem i preliti preko torte. Preostalu čokoladu rastopiti sa slatkim vrhnjem. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti u čvrstu kremu i njome ukrasiti tortu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept