3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za ukrašavanje:
Priprema:
1. Čokoladu izlomiti, pa pomiješati s maslacem i otopiti na pari.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te s jednom žlicom šećera u prahu umutiti u čvrst šaum.
3. Posebno umutiti žumanjke s vaniln šećerom, preostalim šećerom i likerom od višnje. Dodati ohlađenu smjesu od čokolade i maslaca, te dobro izmiješati. Na kraju dodati šaum od bjelanjaka i promiješati kuhačom.
4. Od dobivene smjese izdvojiti malo više od 1/3 i ostaviti u hladnjaku da se stegne za kremu. Preostalu smjesu iskoristiti za biskvit.
5. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega polovicu ostavljene smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit.
6. Tortu nadjevati na sljedeći način: biskvit, 1/2 kreme, biskvit, 1/2 kreme.
7. Posebno pripremiti ukrašavanje: rastopiti 100 g čokolade s maslacem i preliti preko torte. Preostalu čokoladu rastopiti sa slatkim vrhnjem. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti u čvrstu kremu i njome ukrasiti tortu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept