Priprema:
1. Krumpir oguliti, narezati na kolute i začiniti po želji.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti krumpir. Preliti ga mješavinom neutralnog vrhnja i parmezana i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Dok se krumpir peče pripremiti faširance.
3. Luk i šampinjone narezati na kockice i propirjati na malo ulja da povrće omekša, a suvišna tekućina uvrije.
4. Posebno pomiješati mljeveno meso, sitno nasjeckani češnjak, krušne mrvice, jaje, mljevenu papriku i začine po želji. Zatim dodati pirjano povrće i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati faširance. Svaki faširanac obaviti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propirjati na vrućem ulju da porumene.
6. Kada je krumpir napola pečen izvaditi ga iz pećnice i poslagati na njega faširance. Prekriti ih kolutima rajčice, te vratiti u pećnicu i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pečenja posuti s malo ribanog sira i vratiti da se zapeče.