Cremissimo s keksom

by | 25 veljače, 2014

Sastojci:

  • 14 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 g čokolade
  • 500 g margarina
  • 300 g mljevenih keksa
  • 6 žlica šećera
  • 400 g krem šlaga od čokolade
  • 4 dl mlijeka

Priprema:
1. Pomiješati žumanjke i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
2. U ohlađenu kremu dodati pjenasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mljevene kekse i polako promiješati.
3. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.
4. Pomiješati kremu od čokolade sa šaumom od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela. Od jednog dijela ispeći biskvit, a drugi dio ostaviti za kremu.
6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa uliti u njega 1/3 pripremljene smjese za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita.
7. Prvi biskvit premazati polovinom ostavljene smjese za kremu i preklopiti drugim biskvitom. Isti postupak ponoviti još jednom.

8. Krem šlag od čokolade umutiti s mlijekom i premazati preko torte.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept