Punjene lepinjice

by | 26 veljače, 2014

lepinjice

Sastojci:
Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 100 g namjenske krupice
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • sol

Za nadjev:

  • 3 krumpira
  • 150 g šunke
  • 150 g sira
  • origano

Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, svježi kvasac i žličicu brašna. Izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za miješanje sipati polovicu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje, namjensku krupicu i malo soli, pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od zidova posude. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Nadjev:
1. Krumpir skuhati i krupno naribati. Sir također krupno naribati, a šunku narezati na kockice. Pomiješati narezane sastojke.

Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 1 cm, te okruglom modlicom promjera 8 cm vaditi krugove od tijesta.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati kolute tijesta.
3. Nauljenim rukama na sredini koluta napraviti udubljenje. U svako udubljenje nanijeti malo nadjeva i posuti origanom.
4. Rubove lepinjica premazati umućenim jajetom. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept