Priprema:
1. Slaninu narezati na štapiće, oljuštenu mrkvu na kocke, krumpir također narezati na kocke, te skuhati u slanoj vodi, a luk i kopar sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati filete oslića, kuhani krumpir, polovicu luka i slanine, pa samljeti u mašini za mljevenje. U samljevenu smjesu dodati jedno jaje, začiniti po želji, te oblikovati kuglice i kuhati ih u slanoj prokuhanoj vodi.
3. Na malo ulja propirjati ostatak luka i slanine, dodati mrkvu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada je mrkva napola gotova, dodati grašak, kopar i mljevenu papriku, te nastaviti s pirjanjem. Pred kraj pirjanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po želji, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu uliti pripremljeno varivo od graška, odozgo poslagati kuhane kuglice oslića, te sve zaliti mješavinom vrhnja, dva jaja i ketchupa.