Rolice s feta sirom

by | 16 ožujka, 2011
Za tijesto:
650 g mekog brašna (tip 400)
1 svježi kvasac
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 dl mlijeka
100 g margarina
1 jaje
 
Za nadjev:
200 g kulena
200 g feta sira
origano
30 g sjemena suncokreta
1 jaje
 
Tijesto:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mlijeka, 1 žličicu brašna, šećer i svježi kvasac. Dobro izmiješati sve sastojke i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovicu brašna, dodati jaje, sol, nadošli kvasac, ostatak mlijeka i omekšali margarin. Ručno promiješati, a zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti sve dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
 
Nadjev:
1. Kulen isjeći na tanke kolutove, feta sir na štapiće.
 
Finalni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i formirati kvadrat. 
2. Duž dvije paralelne strane kvadrata poredati kolutove kulena, štapiće feta sira i posuti origanom.
3. Nadjevene strane zarolati ka unutra kako bi se spojile i formirale dvije rolade
4. Tijesto između dvije rolade narezati kako bi se razdvojile.
5. Svaku roladu narezati na kriške, premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta. 
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene rolice i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Tagovi: