1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mlijeka, 1 žličicu brašna, šećer i svježi kvasac. Dobro izmiješati sve sastojke i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovicu brašna, dodati jaje, sol, nadošli kvasac, ostatak mlijeka i omekšali margarin. Ručno promiješati, a zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti sve dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Kulen isjeći na tanke kolutove, feta sir na štapiće.
Finalni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i formirati kvadrat.
2. Duž dvije paralelne strane kvadrata poredati kolutove kulena, štapiće feta sira i posuti origanom.
3. Nadjevene strane zarolati ka unutra kako bi se spojile i formirale dvije rolade
4. Tijesto između dvije rolade narezati kako bi se razdvojile.
5. Svaku roladu narezati na kriške, premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene rolice i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.