Kokosova rolada

by | 22 travnja, 2014

Clipboard077

Sastojci:

  • 3 dl mlijeka
  • 250 g kokosovog brašna
  • 250 g mljevenih keksa
  • 250 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 4 žlice ulja

Za glazuru:

  • 50 g margarina
  • 50 g čokolade
  • 1 dl mlijeka

Priprema:
1. U odgovarajuću posudu uliti mlijeko, dodati margarin, šećer u prahu i kuhati dok ne proključa.
2. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati mljevene kekse i kokosovo brašno pa polako promiješati.
3. Vratiti na štednjak i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući oko 5 min.
4. Pripremljenu smjesu ostaviti da se ohladi, a potom je prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje i nauljenim rukama oblikovati željeni oblik.
5. Pripremljen kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade:
1. U manjoj posudi pomiješati razlomljenu čokoladu, margarin i mlijeko pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta smjesa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept