Mini voćne pite

by | 10 svibnja, 2014

Clipboard021

Sastojci:
Za tijesto:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 0,5 dl ulja
  • 4 veća reckava, metalna kalupa
  • 150 g graha

Za nadjev:

  • 500 g malina
  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 150 g maslaca
  • 1 bezbojni preljev za kolače
  • 4 žlice šećera
  • 2 vanilin-šećera

Priprema:

Tijesto:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 3 mm. Metalne kalupe nauljiti i obložiti istanjenim tijestom. Na sredinu tijesta staviti malo graha kako se ne bi dizalo prilikom pečenja, a rubove premazati umućenim jajetom.
2. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečene košarice izvaditi iz kalupa. Na isti način od preostalog materijala ispeći još košarica.

Nadjev:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer, vanilin-šećer i kuhati dok ne proključa.
2. U manjoj posudi umutiti ostatak mlijeka i prašak za puding od vanilije, te dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne.
3. Zgusnuti nadjev ostaviti da se ohladi, dodati maslac i umutiti mikserom. Na kraju dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.

Završni postupak:
1. U ohlađene košarice uliti pripremljeni nadjev i poravnati. Odozgo poslagati maline.
2. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s pakiranja i preliti preko malina.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept