Bolero torta

by | 27 svibnja, 2014

bolero

Sastojci:

Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 dl vode
  • 300 g mljevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica mljevene kave
  • 4 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Za kremu I:

  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 300 g mljevenih keksa
  • 2 dl soka od naranče

Za kremu II:

  • 3 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 7 dl mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g žele bombona

Za ukrašavanje:

  • 3 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati ostatak šećera i 2 dl vode i kuhati dok se ne otopi.
3. Skloniti sa štednjaka dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Dodati mljevene orahe, kavu i promiješati.
4. U ohlađenu smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, žumanjke i promiješati. Dodati šlag od bjelanjka i polako promiješati kuhačom.
5. Od pripremljene smjese u okruglom kalupu za torte ispeći 3 biskvita.

Krema I:

1. Mljevene kekse natopiti sokom od naranče.
2. Posebno umutiti maslac, šećer u prahu i otopljenu čokoladu, dodati natopljene kekse i dobro promiješati.

Krema II:

1. U dublju posudu uliti 5 dl vode, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti prašak za puding od vanilije sa 2 dl mlijeka i uliti u prokuhano mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac i izmiksati. Zatim dodati narezane žele bombone i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Prvi biskvit premazati kremom I, prekriti drugim biskvitom i nanijeti kremu II. Prekriti trećim biskvitom i premazati umućenim slatkim vrhnjem.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept