Vanilin-kup s višnjama

by | 3 lipnja, 2014

Clipboard0215

Sastojci:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 500 g višanja bez koštica
  • 1 žlica gustina
  • 6 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 dl otopljene čokolade
  • 2 žlice ruma
  • 4 kugle sladoleda od vanilije
  • 2 žlice soka od limuna

Priprema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati 4 žlice šećera i staviti da proključa. Ostatak mlijeka pomiješati s praškom za puding od vanilije, usuti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađeni puding i polako promiješati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati višnje, šećer, gustin, vanilin šećer, rum i sok od limuna. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta smjesa.
4. U šire posude uliti polovinu nadjeva od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim nanijeti 3/4 preljeva od višanja i prekriti ostatakom nadjeva od pudinga. Na to staviti kuglu sladoleda, nanijeti ostatak preljeva od višanja a ukrasiti otopljenom čokoladom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept