Priprema:
1. Krakove lignji i luk narezati na kocke, šampinjone na listove, a brokulu potrgati na manje cvjetove. Pelati rajčicu narezati na krupnije kocke, peršin i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju procijediti.
3. Na malo ulja popirjati polovicu luka kako bi porumenio, a zatim dodati krakove lignji i kratko popirjati.
4. Zatim dodati šampinjone, brokulu i začine po želji, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode, dok povrće ne omekša.
5. Pred kraj pirjanja dodati rižu i polako promiješati.
6. Pripremljenim nadjevom napuniti lignje i zatvoriti ih čačkalicom. Ostatak nadjeva ostaviti sa strane.
7. Posebno na malo ulja popirjati ostatak luka, a zatim dodati pelati rajčicu i kratko popirjati.
8. Zatim uliti juhu od povrća, vino, dodati pire rajčicu, masline i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temeparturi 10 min. kako bi se dobila ujednačena smjesa.
9. Dodati lignje i nastaviti s kuhanjem dok ne omekšaju.
10. Pred kraj kuhanja dodati ostatak nadjeva, peršin i polako promiješati.