Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, vodeći računa o tome da se ne raspadne. Zatim ju ocijediti, uvaljati u parmezan i ostaviti po strani.
2. Luk i bukovače narezati na kockice.
3. Na malo ulja propirjati luk da bude staklast, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propirjati. Dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje soka od rajčice. Pred kraj dodati češnjak u prahu, origano, začine po želji i pirjati dok suvišna tekućina ne ispari, a meso ne omekša.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju vertikalno poslagati pripremljene pužiće jedne do drugih sa šupljinama okrenutima prema gore.
5. Nadjev od mesa preliti preko tjestenine i blago utisnuti kako bi se ispunile šupljine tijesta.
6. Feta sir krupno naribati, pomiješati s jajima i mlijekom, pa dobro umutiti. Pripremljenu smjesu preliti preko tjestenine i protresti posudu kako bi smjesa ispunila šupljine. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept