Torta s višnjama

by | 2 srpnja, 2014

Torta sa visnjama

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 100 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 dl soka od višanja

Za bijelu kremu:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g bijele čokolade

Za kremu od višanja:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 200 g višanja
  • 8 g želatine u prahu

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 25 g šećera umutiti u čvrst šaum. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
2. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promiješati. U okruglom kalupu na 200ºC ispeći biskvit. Pečeni biskvit narezati poprečno na pola, te dobivenu polovicu poprskati sokom od višanja.

Bijela krema:

1. Polovicu slatkog vrhnja zagrijati dok ne prokuha, pa preliti preko izlomljene čokolade i miješati dok se ne rastopi. Preostalo slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati u ohlađenu smjesu od bijele čokolade i promiješati.

Krema s višnjama:

1. Polovicu slatkog vrhnja pomiješati s izmiksanim višnjama i šećerom, a zatim kratko prokuhati.
2. Želatinu preliti sa 3 žlice vode, pa kada nabubri, dodati u kremu i promiješati. Preostalo slatko vrhnje umutiti u šlag, dodati u ohlađenu kremu i izmiksati.

Završni postupak:

1. Prvi biskvit premazati sa 1/2 kreme od višanja, pa preko njega nanijeti 1/2 kreme od bijele čokolade. Isti postupak ponoviti još jednom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept