Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Način pripreme:
1.Srdelama odrezati glave pa ih pažljivo zarezati po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete srdela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno pomiješati mrvice, parmezan, kikiriki, peršin, češnjak i začine po ukusu te lagano promiješati.
4. Filete srdela uvaljati u pripremljenu smjesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana