1. Filete soma narezati na krupnije kocke, a mrkvu i poriluk na kockice.
2. Potom mrkvu, kukuruz šećerac i grašak napola prokuhati u slanoj vodi i ocijediti od viška tekućine.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi otopiti margarin, a zatim dodati poriluk i pržiti dok ne omekša. Posuti brašnom i kratko popržiti.
4. Potom dodati mješavinu vrhnja i juhe od povrća, začiniti po ukusu i kuhati dok se ne dobije rjeđi umak.
5. U pripremljeni umak dodati ribu, napola skuhano povrće i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.
6. Posebno pripremiti smjesu za puslice. Krumpir skuhati u slanoj vodi, a zatim ga procijediti i ispasirati. Pomiješati sa žumanjcima, margarinom i začinima po ukusu i umutiti mikserom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti smjesu od ribe i povrća. Smjesu od krumpira staviti u slastičarsku vrećicu, te pomoću nje preko smjese od ribe istiskivati puslice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 minuta.