Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za koru:
Za kremu:
Priprema:
Kora:
1. Mljevene napolitanke preliti otopljenim maslacem i dobro izmiješati.
2. Dublju tepsiju 20×20 cm obložiti papirom za pečenje, pa rukama utisnuti u nju smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 160ºC 15 min. Nakon toga izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U dubljoj posudi umutiti šećer, vanilin-šećer i jaja, dodati slatko vrhnje i krem sir, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Izdvojiti 1/3 umućene kreme, pa dodati u nju nutelu i promiješati.
Završni postupak:
1. Preko ohlađene kore nanijeti bijelu kremu od sira, a zatim žlicom rasporediti kremu s nutelom.
2. Peći u zagrijanoj pećnici na 160ºC 40 min. Potom ostaviti da se ohladi i stegne, te narezati na kocke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept