Obroci s rajčicom očistit će organizam od toksina i istopiti višak kilograma. Za pet dana možete smršavjeti tri kilograma, a organizam će se očistiti i osloboditi otrova.
Rajčica je savršena namirnica za dijetu zato što je niskokalorična (u 100 grama ima samo 18 kalorija), a prava je riznica vitamina A i C, kalija i likopena, najmoćnijeg antioksidansa koji smanjuje rizik od malignih bolesti.
Ova dijeta traje pet dana, ali možete je ponoviti nakon dva dana stanke.
Tijekom dijete zaboravite na slatkiše, bijeli kruh, masne sireve, a jedite piletinu, ribu, voće, povrće i integralne žitarice. Od masnoća smijete konzumirati samo maslinovo ulje, a od začina sol, papar i aromatično bilje.
Svakog jutra, odmah nakon buđenja, popijte čašu mlake vode. Jedite najmanje četiri puta dnevno. Doručak i užina mogu biti s rajčicom i bez nje, a za ručak i večeru morate jesti ovo povrće.
Prijedlozi jela s rajčicom:
– Rajčica sa sirom: Pomiješajte 300 g narezane rajčice, 200 g mladog sira, prelijte žlicom hladno prešanog maslinovog ulja i začinite bosiljkom. Uz salatu pojedite 30 g integralnog kruha.
– Tjestenina u umaku od rajčice: Narežite dvije mrkve i ispirjajte na malo maslinovog ulja, dodajte 50 ml pileće juhe i pirjajte još pet minuta. Dodajte 450 g narezane rajčice, posolite, popaprite i začinite s pola žlice meda, pa kuhajte još 15 minuta. Skuhajte 100 g integralne tjestenine i prelijte je umakom.
– Grčka salata: Narežite glavicu luka, dvije rajčice i jedan veći krastavac. Prelijte maslinovim uljem i začinite po želji. Uz salatu pojedite 30 g integralnog kruha.
– Hladni gazpacho: Narežite 300 g rajčice, jednu papriku i veći krastavac, ubacite u blender i usitnite uz žlicu maslinovog ulja, dva češnja češnjaka i dvije šnite izmrvljenog tosta. Posolite, popaprite i ohladite.
– Rajčice s rižom: Izdubite tri rajčice i stavite ih u vatrostalnu posudu. Pomiješajte 100 g mladog sira i 125 g polukuhane riže, malo bosiljka, rajčice narezane na kockice i s malo češnjaka, pa napunite rajčice. Pecite ih 25 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.