Oblatne s tri kreme

by | 5 veljače, 2013

Sastojci:

4 lista oblatni

Za kremu 1:

  • 200 g mlijeka u prahu
  • 1 dl vode
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Za kremu 2:

  • 2 jaja
  • 170 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g margarina
  • 100 g mljevenih oraha
  • 50 g žele bombona
  • 150 g miješanog suhog voća

Za kremu 3:

  • 1 dl vode
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 200 g mljevenih keksa
  • 2 žlice čokoladnog likera

Način pripreme:

Krema 1.:

1. U manjoj posudi pomiješati vodu, šećer i vanilin šećer pa kuhati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Potom dodati mlijeko u prahu i kokos pa dobro izmiješati kako ne bi bilo grudičasto.

Krema 2:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuhati na pari miješajući sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti s miješanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mljevene orahe, sjeckane žele bombone i suho voće, te polako promiješati.

Krema 3:

1. Pomiješati vodu i šećer pa kuhati dok se ne dobije rjeđi sirup.
2. Zatim dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mljevene kekse te dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Prvi list oblatne premazati kremom 1 i preklopiti listom oblatne. Potom nanijeti kremu 2 i preklopiti trećim listom oblatne. Na kraju premazati kremom 3 i završiti oblatnom.
2. Takve oblatne ostaviti u hladnjaku da se stegnu, a zatim ih rezati na debljinu napolitanki.

Izvor: Dobra hrana