Cvjetovi s tunom

by | 5 veljače, 2013

  • 550 g glatkog brašna (tipa 400)
  • 400 g krumpira
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 200 g maslaca
  • 200 g kulena
  • 250 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • sjemenke lana
  • sol

Za tijesto:

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • sol

Za nadjev:

  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 300 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 200 g sira za ribanje
  • 30 g zelenih maslina s paprikom

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati polovinu mlakog mlijeka, svjež kvasac, šećer i žličicu pšeničnog brašna. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću plastičnu posudu dodati polovinu mješavine pšeničnog i kukuruznog brašna. Dodati nadošao kvasac, maslinovo ulje, preostalo mlijeko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalu mješavinu brašna i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Nadjev:
1. Sir naribati na krupno pa pomiješati sa svježim sirom i jajima te dobro izmiješati.
2. Masline s paprikama narezati na kolutove, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od masnoće.

Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto razvaljati, a zatim kalupom u obliku cvijeta izvaditi željene oblike.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati cvjetove od tijesta. Premazati ih s malo pripremljenog nadjeva i posuti tunjevinom.
3. U sredinu cvijeta staviti kolut masline, a rubove tijesta premazati umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana