Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Pelate rajčica, luk i crvenu papriku narezati na kockice, feferon na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Batake začiniti po želji i popržiti na ulju sa svih strana kako bi porumenjeli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka popržiti luk i češnjak, dodati crvenu papriku te i nju kratko popržiti.
4. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati pelate, feferon, mljevenu papriku, bijelo vino, cimet, rižu, batake i začine po želji. Polako promiješati i sve prebaciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
5. Zaliti pilećom juhom tek toliko da pokrije i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok piletina ne omekša a riža ne nabubri. Gotovo jelo posipati peršinom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept