Škarpina na povrću

by | 4 rujna, 2014

Clipboard03

Sastojci:

  • 4 očišćene škarpine
  • 4 krumpira
  • 100 g crnih maslina
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1/2 žličice ružmarina
  • 2 glavice luka
  • 2 veće rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1/2 žličice origana
  • sol, papar

Priprema:
1. Krumpir narezati na kolute, luk na rebarca, rajčicu na režnjeve, a češnjak na listove.
2. Škarpine začiniti.
3. U većoj posudi pomiješati krumpir, masline rajčicu, luk i češnjak. Dodati peršin, ružmarin, origano i začine po želji, te polako promiješati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti pripremljeno povrće i poravnati. Odozgo utisnuti škarpine i preliti mješavinom bijelog vina i maslinovog ulja.
5. Škarpine peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept