Modni trikovi & savjeti koje bi svaka žena trebala znati! (I dio)

by | 18 rujna, 2014

Nošenje odjeće je nešto što svatko od nas radi svaki dan. Tako je potpuno normalno da svi mi imamo nekoliko trikova i savjeta u našim rukavima. Od stila i mode do malih trikova koji nam pomažu u dilemama kao što su naramenice od grudnjaka, uskih hlača i neudobnih cipela. Ovo su svi trikovi koji će vas navesti da se zapitate: „Zašto se ja toga nisam sjetila?!“. Dakle, želimo vam prenijeti mudrost, pa da počnemo…

Uvlacenje-farmerki-u-cizme-490x401

1.Uvlačenje traperica u čizme

Imate li vi problem s trapericama kada obuvate čizme? Sigurno vam se događalo da, kada obujete čizme, teško zatvorite šlic ili vam se traperice naboraju, pa su neudobne. Ako ste se susreli s ovim problemom, prikazujemo vam mali trik kako da ovaj problem prevladate.

Zakopcan slic

2. Kako da vam šlic uvijek bude zakopčan

Imate li par hlača na kojima se šlic stalno otvara? Ako je odgovor da, ovo je jednostavan način da više ne mislite o tome je li vam dolje sve na mjestu. Upotrebite alku s privjeska od ključa i riješite ovaj problem na brzinu.

Kako rasiriti odecu

3. Kako da odjeću koja vam se „skupi“ tijekom pranja ponovno „raširite“

Ovo je noćna mora! Odete u shopping, nađete savršeni komad, nosite ga jednom, operete i dođe vam da zaplačete. Pronašli smo dobar način kako se ne oprostiti od vašeg najdražeg komada odjeće. Napunite sudoper s mlakom vodom i dodajte šalicu šampona za bebe.

Stavite odjeću u kupku i pričekajte da se natopi potpuno. Malo promiješajte, jer će ovo pomoći da se vlakna opuste.

Iavadite odjeću iz vode i lagano je iscijedite. NEMOJTE ISPIRATI! Uzmite veliki ručnik i položite odjeću na njega, a zatim zamotajte ručnik. Cilj je da ručnik upije višak tekućine. Tkanina treba biti vlažna, ali ne i mokra.

Izvadite odjeću iz mokrog ručnika i položite je na drugi ručnik. Pažljivo raširite predmet. Nastavite ovo raditi dok se odjeća ne vrati u prvobitnu veličinu.

farmerke-490x715

4. Kako rastegnuti traperice da vam odgovaraju

OK, možda ste dobili koji kilogram pa su vam traperice postale tijesne, ali ne toliko da morate otići u kupovinu i kupiti novi „ormar“. Ne možete povećati konfekcijski broj odjeće, ali možete ju rastegnuti dovoljno da se u njima osjećate udobno.

Prvo, namočite svoje traperice. Možete ih obuči i u njima sjesti u kadu na par minuta. Ovako je možda i bolje jer će vam biti teže obuči traperice kada su vlažne. Nosite ih tako vlažne po kući oko 30 minuta, radite čučnjeve, rastezanje, možda čak i neke joga poze. Kada to napravite, skinite ih i objesite da se osuše. Ponovite ovaj proces ponovo kada se osuše. Trebale bi biti puno lakše kada uđete u njih.

Ako želite “produžiti” malo nogavice, natopite traperice, stavite ih na pod i stanite na njih nogom. Rukom uhvatite nogavicu jednu pa drugu i vucite je prema gore. Ponovite ovo desetak puta.

Izbor ogrlica

5. Izbor ogrlica

Odabir ogrlice treba biti kompliment vašoj odjevnoj kombinaciji, pa vam predstavljamo kako da to napravite na pravi način.

Uklanjanje mrlja od dezodoransa

6. Uklanjanje mrlja od dezodoransa

Ovo se stalno događa. Prava je umjetnost odjenuti majicu i ne uprljati je od dezodoransa. Za one kojima crna odjeća čini veći dio garderobe, ovaj problem predstavlja pravu muku. Ali, i za ovo postoji jako jednostavno rješenje! Maramice za bebe s lakoćom otklanjaju ove mrlje, pa bi bilo dobro da ih uvijek imate sa sobom.

slaganje-stvari-u-fioci

7. Savijanje majica vertikalno slaganje u ladice

Ako majice držite u ladici, ovakav način slaganja čini lakšim pronalaženje željene majice. Brilijantno. Potrebno je samo da print bude okrenut na gore kada se majica složi. Pa pogledajte na koji način to možete napraviti.

Kako-da-rasirite-cipele-490x987

8. Raširite svoje cipele na lak način

Sigurno ste čuli nekoliko načina kako raširiti, odnosno „razgaziti“ cipele. Evo, još jedan od genijalnih savjeta kako to napraviti bez muke!

Uzmite dvije vreće sa zatvaračem, ili vrećice za zamrzivač i napunite ih vodom. Pripazite da nigdje ne curi i neka vam vanjska strana vrećice bude suha. Stavite po jednu u unutrašnjost cipele i zajedno s njima ih stavite u zamrzivač. Voda se na hladnoći širi pa će tako raširiti vaše cipele.

Ostavite cipele u zamrzivaču preko noći. Ujutro, izvadite cipele, pustite led da se otopi nakon čega izvadite vrećicu. Proces ponovite još jednu noć i „whoala“!

Stari dzemper

9. Promijenite namjenu starog pulovera

Naravno, možete kupiti toplije čizme. Ali, možete biti i kreativniji i uz pomoć starog pulovera ih učiniti toplijim. Ako želite izbjeći šivanje dovoljno je samo odsjeći rukave s pulovera. Ako ova zima bude baš hladna možda vašim partnerima „nestane“ par pulovera…

Fleke od znoja

10. Uklonite žute mrlje od znoja

Te gadne žućkaste mrlje na vašoj bijeloj košulji. Niste jedina koja ima ovaj problem. Niti ne primijećujete da se znojite, a opet imate ove mrlje. Imajte pri ruci vodu sa sokom od limuna. Poprskajte žućkasti dio na svojoj bijeloj košulji i stavite ju da se pere. Ovo malo truda čini čuda…

Izvor: Life Content