Punjena paprika

by | 11 listopada, 2014

Clipboard221

Sastojci:

  • 9 crvenih paprika
  • 400 g mljevenog svinjskog mesa
  • 3 žlice mrvica od osušenog tijesta
  • 1 glavica luka
  • 3 dl soka od rajčica
  • 3 dl goveđe juhe
  • 150 g bukovača
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 manja plava patlidžana
  • 2 tikvice
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, bukovače također narezati na kockice.
2. Na malo ulja popirjati luk kako bi porumenio. Zatim dodati mljeveno svinjsko meso i bukovače te sve zajedno kratko popirjati. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada je meso napola pirjano, dodati mrvice od tijesta, mljevenu papriku i začine po želji. Povremeno promiješati kako nadjev ne bi zagorio. Kuhati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tekućina ne uvrije.
4. Jednu papriku očistiti i narezati na krupnije kocke, a preostale pažljivo izdubiti i očistiti od peteljki i sjemenki.
5. Ohlađenim nadjevom napuniti paprike i zatvoriti ih kockama paprike.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati punjene paprike, preliti ih pripremljenom mješavinom soka od rajčica i goveđe juhe. Paprike peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne omekšaju.
7. Patlidžane i tikvice narezati na kolutove i začiniti po želji. Zatim ih propržiti na vrućem ulju te poslužiti kao prilog uz pečene paprike.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept