Čokoladna Panna cotta

by | 5 studenoga, 2014

Clipboard0412

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 5 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica želatine u prahu
  • 4 žlice vode

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati izlomljenu čokoladu za kuhanje, mlijeko i slatko vrhnje. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kompaktna smjesa.
2. Posebno pomiješati žumanjke, šećer i gustin te mutiti mikserom da se dobije svijetložuta krema.
3. Želatinu preliti s četiri žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Zatim pomiješati kremu od čokolade s kremom od žumanjaka, dodati želatinu i ostaviti na umjerenoj temperaturi da prokuha. Zatim uz neprestano miješanje kuhati još 2 min.
5. Odgovarajuće kalupe namočiti hladnom vodom i uliti u njih pripremljenu čokoladnu kremu. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept