Što sve možete očistiti deterdžentom za posuđe

by | 18 studenoga, 2014

Budući da je deterdžent za posuđe blago sredstvo za pranje, odličan je izbor za osjetljivu odjeću, namještaja ili na primjer tepiha. Stručnjaci za čišćenje svoja iskustva često dijele u popularnom časopisu Good Housekepping otkrivaju deset ideja kako najbolje možete iskoristiti deterdžent za pranje posuđa.

deterdzent-490x602

1. Uklonite masne mrlje s odjeće
Budući da je tako blag, slobodno ga možete koristiti za skidanje masnih mrlja s osjetljivijih tkanina poput svile ili vune. Natrljajte deterdžent na mrlju, malo ostavite pa isperite.

2. Očistite podove u kuhinji i kupaonici
U jednu kantu tople vode dovoljno je staviti tek dvije žlice deterdženta i sigurno će ukloniti svu prljavštinu i bakterije. A na taj način ćete i uštedjeti novac! Nemojte zaboraviti da se voda ne preporučuje za čišćenje drvenih podova.

3. Skinite mrlje s vrtnog namještaja
Kao i za pločice, deterdžent je odlično sredstvo za pranje vrtnog namještaja, posebno zato što ga nakon ribanja lako možete isprati crijevom, budući da ste na otvorenom.

4. Ispolirajte nakit
S malo deterdženta i gazirane vode brzo ćete ispolirati nakit, ali i skinuti prljavštinu zbog mjehurića koje zajedno stvaraju voda i deterdžent.

5. Četke za kosu
Sigurno znate da bi četke trebalo prati svaka dva mjeseca jer na njima ostaje prljavština i masnoće koje skidamo s kose i vlasišta. Najlakše ćete ih oprati deterdžentom i toplom vodom.

6. Osjetljive tkanine
Omiljene majice i odjeću od osjetljivih tkanina najpametnije je oprati deterdžentom, budući da je to blago sredstvo za pranje, a opet će ukloniti prljavštinu.

7. Voćne mušice
Ako imate ovaj problem, stavite nekoliko kapi deterdženta u posudu s octom. To će privući mušice i maknuti ih od zdjele s voćem.

8. Mrlje na tepihu
Napravite smjesu od dvije čaše tople vode i dvije žlice deterdženta te istrljajte mrlju pamučnom krpom. Ponovite postupak nekoliko puta dok ne operete mrlju. Zatim uzmite čistu pamučnu krpu i isperite mrlju svježom vodom.

9. Operite kuhinjske ormariće
Ako volite kuhati, onda znate koliko se brzo zaprljaju kuhinjski ormarići, posebno oni iznad štednjaka. Da biste brzo i lako uklonili masni sloj pare, odmah nakon kuhanja površine prebrišite deterdžentom i vodom.

10. Betonske površine
Ako imate betonskih površina u garaži ili na stepenicama, najlakše ćete ih oprati upravo deterdžentom. Ulijte ga izravno na mrlju, izribajte četkom pa isperite.

Izvor: tportal.hr