Recept dana…
Donosimo vam recept za jaja u šniclama
Sastojci:
4 kuhana jaja
4 svinjske šnicle od buta
1/2 vrećice praška za juhu od gljiva
1 čaša kiselog vrhnja
ulja po želji
soli i papra po ukusu
3 dl vode
Priprema:
1. Šnicle posoliti i popapriti po ukusu, prekriti ih kuhinjskim najlonom i rastanjiti kuhinjskim čekićem.
2. Jaja tvrdo skuhati, pa ih po dužini prerezati napola. Polutke jaja, okrenutih žumanjaka nadolje, staviti na šnicle. Saviti krajeve šnicli, zarolati i učvrstiti čačkalicom.
3. U posudu uliti 3 dl vode i ostaviti da provri, dodati prašak za juhu od gljiva i izmiješati žicom, te smanjiti temperaturu.
4. Zatim zagrijati malo ulja, ispržiti rolice sa svih strana, dodati ih u zdjelu s umakom, te na umjerenoj temperaturi pustiti neka se meso krčka oko 30 minuta.
5. Na kraju izvaditi rolice i ostaviti ih sa strane, a u umak u kojem su se krčkale dodati kiselo vrhnje i promiješati.
6. Umakom preliti rolice i poslužiti toplo.