Savojski krumpir

by | 13 veljače, 2013

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 200 g pršuta
  • 1 manji poriluk
  • 100 g sira za ribanje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 dl goveđe juhe
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Krumpir dobro oprati, a potom zajedno s ljuskom skuhati u slanoj vodi.
2. Skuhani krumpir procijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi. Zatim odrezati gornji dio krumpira i pomoću žličice izdubiti unutrašnjost. Izdubljenu sredinu narezati na kockice.
3. Poriluk narezati na kockice, 4 lista pršuta izdvojiti i ostaviti sa strane, a preostali pršut narezati na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja popržiti poriluk. Potom dodati sjeckani krumpir i pršut, goveđu juhu, peršin i začine po ukusu pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti krumpire, dekorirati listovima pršuta i posipati naribanim sirom. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu posudu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC 20 minuta.

Izvor: Dobra hrana