Rolada s piletinom

by | 18 siječnja, 2015

Isprobajte piletinu na novi način. Pripremite ukusnu roladu s nadjevom od piletine

pita s piletinom

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 4 karabataka
  • 3 glavice luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 5 žlica ulja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml vode
  • 3 jajeta
  • 50 g margarina
  • soli i papra po želji
  • ulje za premazivanje kora
  • 50 g poprženog sezama (za posipanje)


Priprema:

1. Batake i karabatake otkostiti, skinuti kožicu, pa sitno nasjeckati.
2. Sitno nasjeckati češnjak i luk i pomiješati ga sa mesom.
3. Dodati 5 žlica ulja, začiniti po želji i promiješati.
4. Kore narezati napola po dužini i prethodno namazane uljem složiti po tri, jednu preko druge.
5. Na rub treće kore staviti žlicu nadjeva i zarolati.
6. Rolade poslagati u lim prethodno podmazan margarinom.
7. Dodati u lim vode tek da prekrije dno i ostaviti u zagrejanoj pećnici da se peče na 200°C.
8. Za to vrijeme umutiti jaja sa vrhnjem za kuhanje i 100 ml vode. Dodati pola žličice soli.
9. Nakon 15 minuta izvaditi lim iz pećnice i pitu preliti pripremljenom smjesom.
10. Posuti poprženim sezamom, a zatim sniziti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.
11. Poslužiti toplo.

Izvor: Pošalji recept