Ne pretjerujte s izbjeljivanjem zuba

by | 11 veljače, 2015

Osmijeh od milijun dolara, san je svake žene. Često zbog ljepote prijeđemo granicu i pretjeramo s izbjeljivanjem zuba. Rezultat nije očekivan, a onda pomoć tražimo od stručnjaka.

zubi

Dala bih sve na svijetu kada bih mogla razvući osmijeh od uha do uha, često ćete čuti ili ćemo pak mi izgovoriti u razgovoru s prijateljicom.

Bijeli zubi nisu samo estetska kategorija nego govore o tome kako mi vodimo računa o svojim zubima, kakva je higijena zuba i na kraju krajeva, kakav nam je dah.

Izbijeljivanje zuba nije nikakva novina i nema žene koja to nije pokušavala napraviti kod kuće. Recepti za izbjeljivanje zuba mogu se pronaći na sve strane, ali treba znati i to da možemo postići suprotan efekt.

Stomatolozi savjetuju da trake za izbjeljivanje zuba treba koristiti najviše jednom mjesečno kako ne bismo utjecali na kvalitetu zuba. Soda bikarbona rastvorena u vodi daje efekt ako se koristi maksimalno jednom tjedno. Ako to radimo češće, riskiramo da se ošteti zubna caklina, što nikako ne želimo.

Također, savjetuju stručnjaci da je najbolji recept hrana za izbjeljivanje zuba, odnosno, treba konzumirati hranu koja utječe na izbjeljivanje zuba, a izbjegavati onu koja utječe na tamnjenje naših zuba.

Tako je hrana koja pozitivno utječe na izbjeljivanje zuba celer, jabuka, kruška, ananas i jagode, a napici koji definitivno utječu da zubi potamne su kava, čaj i crno vino.

Izvor: Life Content