Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Birate li kakvo ćete povrće posijati ovog proljeća, predlažemo vam rukolu, skromnu biljku s velikodušnim svojstvima
ČIni se da se sve više vraćamo vlastitom uzgoju, a ako ste među onima koji bi u svojem vrtu željeli uzgojiti vlastito povrće, predlažemo vam rukolu. Rukola je skromna biljka otporna na mrazeve kojoj nije previše važno na kakvom tlu raste. Može uspijevati tijekom većeg dijela godine, a sjetva se vrši od veljače pa do rujna, direktno u tlo.
Rukola je izuzetno kvalitetno i ljekovito povrće bogato vitaminom C, mineralima, vlaknima i željezom. Rukola je pomalo gorkasta, a njezin okus potječe od glukozinolata izotiocianata, sastojka koji nalazimo u hrenu i spojeva sa sumporom. Rukola se smatra prirodnim antibiotikom jer sadrži baktericidne tvari i eterična ulja. Muči li vas prehlada, kašalj ili loša probava, rukola je pravi izbor za salate, variva i juhe. Mladi sočni listovi manje su gorki, a najbolje ih je pomiješati s drugim vrstama salate.
Izvor: Life Content