Donosimo vam recept za fantastično glavno jelo – Punjeni zapečeni patlidžani
Potrebno je:
– 2 patlidžana srednje veličine, 1 mala tikvica, 1 mala glavica luka, 2 češnja češnjaka, 1 rajčica, 1/2 decilitra maslinovog ulja, 400 g mljevene junetine, 1/2 dl bijelog vina, 100 g parmezana, sol, papar, lovor, celerov list i korica od pola limuna.
Priprema:
– Na zagrijanom ulju popirjajte sitno nasjeckani luk, pa dodajte mljeveno meso, sitno nasjeckajte tikvicu i izdubljeno meso patliždana, zatim češnjak, sitno nasjeckanu rajčicu i bijelo vino. Pirjajte jelo 40 minuta, uz dolijevanje vode.
– Kada je gotovo, dodajte pola parmezana (50 g) i punite patlidžane. Posložite ih na podmazani pleh (može i na papir za pečenje), posipajte ostatkom parmezana i u zagrijanoj pećnici pecite pola sata na 180 stupnjeva C.