3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za 6 osoba
Priprema: 45 min.
Pečenje: 30 min.
Sastojci:
Za koru:
– 3 jajeta
– 125 ml ulja
– 300 g brašna
– 150 g šećera
– 2 vanilin-šećera
– 1 dl mlijeka
– 1 prašak za pecivo
Za umakanje:
– 100 g maslaca
– 2 dl slatkog vrhnja
– 150 g čokolade za kuhanje
– 2 dl ij
– 250 g kokosa
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg. Postupno dodavati šećer i vanilin-šećer, uz neprekidno miješanje dok se ne rastopi.
2. Nakon toga postupno dodavati ulje, mješavinu brašna i praška za pecivo, jedan po jedan žumanjak i mlijeko, neprestano polako miješajući kuhačom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa razliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u pećnici zagijanoj na 200°C dok kora ne porumeni.
Smjesa za umakanje:
1. U posudi za kuhanje na pari pomiješajte maslac, slatko vrhnje i mlijeko pa zagrijavati dok se maslac ne rastopi. Dodati kockice čokolade i miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru narežite na manje kocke.
2. Pravokutnike potopite u smjesu od čokolade pa ih uvaljajte u kokos.
Izvor: Bakina kuhinja