Mokri kolač od jabuka i badema

by | 16 svibnja, 2015

Donosimo vam recept za desertMokri kolač od jabuka i badema

mokri-kolac-jabuke

Sastojci:
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo.

Priprema:
– Ogulimo i narežemo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodamo 200 g šećera i štapić cimeta, pa pirjamo dok smjesa ne postane poput džema (treba se svesti na 1,3 kg).
– Pomiješamo je s 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja ih treba blago ispeći, tek toliko da porumene. Od njih se, praktički, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dvije vrećice praška za pecivo.
– Sve pomiješamo i stavimo u željene kalupiće ili oblikujemo modlicama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolače čim ih izvadimo iz pećnice.

Izvor: Filip Ćirić, www.homa.rs
Foto: Mladen Sekulić