NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci: Zeleni rezanci 500 g, svinjetina 600 g, luk 2 kom, paprika 1 kom, rajčica 1/2 kom, mljevena crvena paprika (ljuta), bijelo vino 1 dl, peršin, lovorov list, senf, maslinovo ulje, grana Padano 100 g, maslac 50 g, sol, papar
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 40 min
Pretpriprema: Stavite kuhati vodu za tijesto. Svinjetinu narežite na manje kockice. Luk i papriku narežite na sitno dok rajčicu možete na veće komade.
Priprema: Čim zakipi voda za tijesto u nju ubacite zelene rezance. Na maslinovom ulju popržite luk i papriku. Kada luk postane zlatne boje dodajte mljevenu crvenu papriku i sve dobro promiješajte. Zatim dodajte narezanu svinjetinu te ju lagano miješajte dok ju ne popržite sa svih strana. Lagano posolite i popaprite te ulijte vino i kuhajte dok vino ne ishlapi. Ulijte vode, dodajte rajčicu, žličicu senfa, peršin, lovorov list i sve dobro promiješajte. Kuhajte i dolijevajte vodu dok svinjetina ne omekša. Ako vam je umak prerijedak onda ga zgusnite s krušnim mrvicama. Začinite po želji.
Kada je tijesto gotovo (al dente) maknite ga sa vatre i procijedite. Vratite tijesto u posudu gdje ste ga kuhali i pomiješajte s umakom. Naribajte grana Padano sir, dodajte maslac i sve dobro promiješajte
Marko Ivančević