Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci: 500 g mljevenog miješanog mesa, dvije glavice crvenog luka, 500 g krumpira, ulje, 2 jaja, jedno kiselo vrhnje, svježi peršin, sol, papar
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 30 min
Pripreme: Crveni luk sitno narezati i popržiti u malo ulja. Kad postane zlatno žut, dodati mljeveno meso, posoliti i popapriti. Pirjati desetak minuta. Posebno skuhati krumpir koji smo prethodno ogulili i narezali na tanke ploške. U posudu za pečenje (najbolje okruglu) poredati polovicu kuhanog krumpira (pokriti dno posude). Na to staviti mljeveno meso te pokriti ostatkom krumpira.
Posebno umutiti dva cijela jaja s jednim kiselim vrhnjem, malo posoliti i popapriti po želji,dodati sitno kosani peršin, te zaliti po krumpiru. Malo protresti da se smjesa dobro rasporedi. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i peći 15-tak minuta, tj dok smjesa od jaja i vrhnja ne dobije lijepu boju.
Izvrsno ide uz svježu zelenu salatu.
Marko Ivančević