NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci: 2 češnja, suhi chilli 1 kom, limun 1 kom, cherry rajčice 250 g, maslinovo ulje, kozice 500 g, koncentrat od rajčice 2 jušne žlice, rikola 100 g, žrnovski makaruni 500 g, sol, papar
Vrijeme: 30 min
Osoba: 4
Priprema: Češnjak očistite i fino nakosite. Suhi chilli samo zdrobite, a limunovu koru naribajte i stavite ju sa strane i sok iscijedite u čašu.
Cherry rajčice narežite na pola i stavite sa strane. Na vatru stavite veliki lonac s posoljenom vodom u kojem će te kuhati tjesteninu. Kada voda zakipi u nju ubacite makarune.
5 minuta prije nego što su makaruni gotovi u teflonsku tavu ulijte maslinovo ulje te stavite na srednje jaku vatru. Dodajte nakosani češnjak i zdrobljeni chilli. Čim češnjak počne dobivate zlatnu boju dodajte cherry rajčice i miješajte par minuta, nakon toga dodajte kozice te nastavite miješati još koju minutu.
Dodajte 1.5 dl vode u kojoj se kuhalo tijesto (bilo bi odlično kada bi imali riblji temeljac) i koncentrat od rajčice te sve dobro promiješajte. Kada su makaruni gotovi uzmite još 1 dl vode u kojoj su se kuhali makaruni, a ostatak procijedite.
Dodajte makarune i pola rikole u umak, ulijte limunov sok te dobro promiješajte. Ako vam je tijesto presuho dodajte još malo vode koju smo stavili sa strane. Probajte i začinite sa solju i paprom. Pri posluživanju po tijestu posipajte naribanu limunovu koru te ostatak rikole.
Marko Ivančević