Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci: Mljeveno meso 300 g, rajčice 300 g, mala glavica luka, 1 češanj, svježi peršin, svježi bosiljak, maslinovo ulje, mljevena crvena paprika, aceto balsamico, sol, papar, svježi kruh (Francuz)
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Mljeveno meso posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i maslinovo ulje te sve dobro promiješajte. Rajčicu i luk narežite na manje kockice te im dodajte sitno narezani češnjak, peršin i bosiljak.
Povrće posolite, popaprite te dodajte aceto balsamico i maslinovo ulje. Kruh narežite na šnite te ga premažite s začinjenim mljevenim mesom. Neka premaz ne bude deblji od 3 mm. Kruh ubacite u pećnicu na 15-ak min. Kada je gotovo izvadite kruh van i na njega stavite povrće.
TIP: Može poslužiti kao snack na tulumima ili tijekom gledanja tekmi. Odlično uz pivo.
Marko Ivančević